Deze tagliatelle met zalm, limoen en dille is niet alleen een heerlijk gerecht, maar ook gemakkelijk te maken. Met minimale inspanning bereid je een smaakvolle maaltijd die je zintuigen verwent met frisse en verfijnde smaken. Deze pasta combineert de zachtheid van tagliatelle met de rijke, vettige textuur van de verse zalm en gerookte zalm. De toevoeging van limoen brengt een subtiele citrussmaak, terwijl de aromatische dille voor een heerlijke balans zorgt. Laat je verrassen door de eenvoudige bereiding en de subtiele harmonie van smaken in dit verfijnde gerecht. Deze tagliatelle biedt een heerlijke ervaring voor liefhebbers van de Italiaanse keuken, zonder ingewikkelde toestanden.
Tagliatelle met zalm met limoen en dille
Equipment
- Grote pan voor de pasta te koken
- Bakpan voor de pastasaus
- Fijne rasp of microplane om de limoen zest te raspen
- Pasta tang
Ingrediënten
- 400 gram tagliatelle droge pasta
- 250 gram cherry tomaat gehalveerd
- 150 gram verse zalm in blokjes gesneden
- 100 gram gerookte zalm in blokjes gesneden
- 200 milliliter crème fraîche
- 250 milliliter kookroom
- 150 milliliter vis bouillon
- 2 stuks limoen van 2 de rasp en 1 het sap
- 15 gram verse dille fijn gesneden
- peper en zout
Instructies
- Snijd de cherry tomaatjes, dille en zalm zoals in de ingrediënten lijst omschreven staat.
- Zet water met zout op voor je tagliatelle en kook deze 1 minuut korter dan op de verpakking omschreven staat.
- Voeg de vis bouillon, crème fraîche en kookroom samen in de pan en breng dit roerend met een garde aan de kook, zet daarna het vuur laag.
- Rasp de limoenen en voeg het sap van een limoen toe.
- Voeg de cherry tomaatje toe en gaar deze zacht mee in de saus, tot dat ze iets zachter zijn geworden.
- Als de pasta ''al dente'' is, voeg deze met de pasta tang toe aan de saus, voeg ook de dille toe. (Gooi het pasta water nog niet weg)
- Meng alles samen, check of je saus een mooie bindende dikte heeft. Als je saus nog iets de dik is, voeg dan nog wat pasta water toe.Als je saus te dun is, laat hem rustig nog wat in dikken op laag vuur.Tip: Je saus kan beter iets dunner zijn dan te dik, hij dikt namelijk nog door als je hem op je bord hebt.
- Voeg de gerookte zalm en verse zalm toe. Meng dit en serveer je pasta snel, de zalm in de pasta is het lekkerst als ie nog niet helemaal gaar is!