Deze gnocchi met pompoen, burrata en salie is een eenvoudig maar verrukkelijk gerecht dat de smaken van de herfst op een heerlijke manier combineert. De zachte en licht chewy textuur van de gnocchi wordt perfect aangevuld door de romige pompoencrème, die een warme en hartige ondertoon toevoegt aan elke hap. De burrata, een zachte en romige kaas uit Puglia, voegt een luxueuze touch toe aan het geheel, terwijl de knapperige salieblaadjes zorgen voor een subtiele kruidigheid. Samen vormen deze ingrediënten een smaakvol gerecht dat zowel comfortabel als verfijnd is, en gegarandeerd een genot. Laat je verrassen door deze overheerlijke gnocchi met pompoen, rijk is aan smaak en perfect voor een gezellige herfstavond.

https://youtube.com/shorts/nWiS3C2P0UI?si=uoJsRCh2QaqKM-VN
Volg ons ook Youtube!

Gnocchi met pompoen, burrata en salie

Gnocchi met pompoen, burrata en salie

Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer
  • Pan met water en zout voor de gnocchi in te koken
  • Pan met deksel voor de saus
  • Koksmes
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 1250 gram gnocchi
  • 2 stuks burrata

Voor de pompoencrème

  • 600 gram flespompoen zonder schil en pit grof gesneden
  • 100 gram bleekselderij grof gesneden
  • 70 gram witte ui in plakjes gesneden
  • 14 gram knoflook fijn gesneden
  • 15 gram verse salie
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 100 milliliter kookroom
  • peper en zout op smaak
  • scheutje olijfolie voor het aanfruiten
  • optioneel: geroosterde pistache of pompoenpitjes

Instructies
 

Snijden van de producten

  • Verwijder de schil van de pompoen en haal de pitten eruit. Snijd de pompoen in grove stukken.
  • Snijd de bleekselderij, ui en knoflook zoals in de ingrediënten lijst omschreven staat.

Bereidingswijze

  • Zet een pan met water en zout op het vuur voor de gnocchi in te koken.
  • Fruit de pompoen, bleekselderij en ui aan met een scheutje olijfolie. (3 min)
  • Voeg de knoflook later toe, zodat deze niet verbrandt. (1 min)
  • Blus de massa af met de groente bouillon.
  • Voeg het bosje salie toe. (houd een paar blaadjes apart voor op het gerecht op het einde)
  • Voeg de kookroom toe.
  • Kook de massa met een deksel op de pan, tot dat alle groente snot gaar gekookt zijn. dit kan zeker 15 tot 25 minuten duren. Houd af en toe de hoeveelheid vocht in je kan in de gaten. Als dit te weinig wordt kun je altijd nog wat water toevoegen.
  • Als de groente gaar zijn gekookt, verwijder de salie met een tang of pincet uit de massa.
  • Pureer de massa nu helemaal glad met een staafmixer. Check of de pompoencrème een mooie yoghurt dikke structuur heeft. Mocht de crème wat te dik zijn, kun je hem altijd afzwakken met wat water of groente bouillon.
  • Breng de crème op smaak met peper en zout.
  • Kook tussendoor de gnocchi zoals beschreven op de verpakking.
  • Voeg de gnocchi toe aan de pompoencrème en meng dit samen.

Presentatie van je gerecht

  • Pak een mooi bord of kommetje
  • Schep een paar lepels gnocchi in het midden van het bord
  • Lek het water van de burrata af en pluk stukjes. Leg deze verdeeld op de gnocchi.
  • Garneer het gerecht af met een paar takjes salie en e.v.t. wat lekkere olijfolie extra vierge.

TIP: Voeg geroosterde pistache of pompoenpitjes toe om een lekkere crunch aan dit gerecht te geven!