Een heerlijk broodje dat barst van smaak: broodje hoisin-kip met gember-limoenmayonaise. Dit gerecht combineert de zoete smaak van hoisinsaus met de pittige kick van rode peper, allemaal omringd door sappige kippendij en bedekt met romige gember-limoenmayonaise. Het is een fantastische traktatie! Perfect voor een snelle lunch of een lekker diner, dit broodje is een echte aanrader voor liefhebbers van Aziatisch eten.

Broodje hoisin kip

Broodje hoisin kip met gember mayonaise

Bereidingstijd 40 minuten
Gang lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Bakpan Om de kippendijen in te bakken
  • Koksmes
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Broodmes

Ingrediënten
  

  • ciabatta brood of ander brood voor 2 personen

Hoisin kip

  • 400 gram kippendij
  • 210 gram hoisin saus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • scheutje water
  • 1 rode ui gehalveerd, in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden of in de knoflookpers
  • 1 rode peper in dunne schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes van 1 cm gesneden

Gember-limoen mayonaise

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 15 gram gember geraspt of heel fijn gesneden
  • 1 limoen alleen het sap

Garnituren om mee af te garneren

  • 20 gram taugé
  • 20 gram geroosterde cashewnootjes

Instructies
 

Gember-limoen mayonaise

  • Snijd of rasp de gember.
  • Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een egale massa.

Hoisin kip

  • Snijd alle ingrediënten zoals omschreven staat in de ingrediënten lijst.
  • Bak de kippendijen aan op hoog vuur in een bakpan met een scheutje olijf of zonnebloemolie totdat de vel kant mooi krokant is.
  • Zet het op gemiddeld vuur en voeg de ui, knoflook, paprika en rode peper toe. Bak dit kort mee
  • Voeg het scheutje water, de hoisin en ketjap toe aan de pan.
  • Gaar de kippendijen in dit sausje gedurende 20/30 minuten, voeg e.v.t. wat water toe als de saus te veel in dikt.
  • Bak ondertussen het brood in de oven en snijd deze open.
  • Als de kippendijen lekker zacht zijn en en de saus om de kip heen plakt, zijn ze goed!

Broodje afmaken

  • Smeer de gember-limoen mayonaise op bodem van het broodje.
  • leg de kippendijen erop en giet wat extra saus erover.
  • Strooi de taugé en cashew noten over de kip, en zet de deksel van het broodje erop.

Geniet ervan!