Club Sandwich met kip, spek, remoulade saus en avocado

In de keuken is er een bekend gerecht dat altijd populair blijft: de club sandwich. Het gerecht is overal ter wereld te vinden in verschillende soorten restaurants. Deze keer maak ik een variant met kip, spek, avocado, gesmolten kaas, komkommer en een lekkere remoulade saus.

Als eerste hebben we malse platgeslagen kipfilet, perfect gebakken en gekruid voor extra smaak. Spek is een belangrijk onderdeel van de sandwich. Het is knapperig en zout, waardoor het een goede tegenhanger is voor de zachte avocado en kaas. De avocado voegt een romige textuur toe aan de sandwich en geeft het een volle smaak. Gesmolten kaas bindt de verschillende smaken samen en maakt de sandwich lekker smeuïg. Komkommer met een beetje witte wijn azijn voegt een frisse, knapperige textuur toe. Tot slot hebben we een zelfgemaakte saus met mayonaise, peterselie, dragon, basilicum en knoflook. Dit geeft de sandwich een extra kick van smaak.

Samen vormen deze ingrediënten een heerlijke club sandwich. Dus waar wacht je nog op? Probeer het zelf en geniet van de smaken van deze heerlijke sandwich!


Club sandwich

Club Sandwich met kip, avocado en remoulade saus

Bereidingstijd 20 minuten
Gang lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Bak pan, liefst gietijzer om de kipfilet en spek in te bakken en het brood in te toasten
  • Dunschiller om de komkommer lamellen mee te snijden
  • Plastic folie
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Broodmes

Ingrediënten
  

  • 3 blaadjes kropsla of andere sla soort geplukte hele blaadjes
  • 1 vleestomaat in 4 dikke plakken gesneden
  • halve avocado eetrijp in fijne plakken gesneden
  • 3 lapjes gerookt spek mag ook al voorgebakken zijn
  • 1 plak jong belegen kaas
  • 3 grote sneetjes wit of bruin brood
  • 1 handje naturel chips
  • scheutje olijfolie voor het brood in te toasten

Kip met marinade

  • 1 kipfilet platgeslagen ongeveer 200 gram
  • 0,5 theelepel gerookte paprika poeder
  • peper en zout op smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Komkommer lamellen

  • halve komkommer met de dunschiller in lamellen gesneden
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • peper en zout op smaak

Remoulade saus

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 tak dragon alleen de blaadjes (fijn gesneden)
  • 2 takjes krul peterselie alleen de topjes (fijn gesneden)
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden of geperst

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snijd/pluk alle ingrediënten zoals omschreven staat in de ingrediënten lijst. (vleestomaat, kropsla, avocado, komkommer, knoflook, peterselie, basilicum, dragon)
  • Sla de kipfilet plat door hem tussen plastic folie in te leggen en er met een zware pan een aantal keer op de slaan, tot dat hij redelijk plat is.

Kip marinade

  • Marineer de kip door de gerookte paprika poeder, olijfolie, peper en zout samen te mengen in een kommetje

Remoulade saus

  • Meng de gesneden peterselie, dragon, basilicum en knoflook met de mayonaise en mosterd.

Komkommer lamellen

  • Maak de komkommer lamellen aan met de azijn, peper en zout.

Bakken/toasten

  • Bak de kip op gemiddeld/hoog vuur aan iedere kant tot dat de kipfilet gaar is. Dit verschilt per kipfilet. Normaal gezien zou 3 minuten aan iedere kant genoeg moeten zijn aangezien de kipfilet plat geslagen is. Uiteraard moet dit wel gecheckt worden. (Je kan dit voelen door op de kipfilet te duwen met je vinger, als de kipfilet volledig terug veert, is de kipfilet gaar)
  • Voeg het spek toe aan de pan met kip en bak dit krokant mee.
  • Haal de kip en spek uit de pan en toast het brood krokant in dezelfde pan met een beetje olijfolie.

Broodje opbouwen

  • Eerste laag: 1 snee getoast brood met 1 eetlepel remoulade saus
  • Tweede laag: de kropsla
  • Derde laag: 4 plakken tomaat
  • Vierde laag: de kipfilet met remoulade erop
  • Vijfde laag: 1 lapje kaas (je kan dit kon e.v.t. smelten met een gasbrander)
  • Zesde laag: 1 snee toast brood met 1 eetlepel remoulade saus
  • Zevende laag: de avocado plakken
  • Achtste laag: de komkommer lamellen
  • Negende laag: het spek
  • Tiende laag de chips
  • Elfde en laatste: het dekseltje van het getoast brood
  • Snijd de Club Sandwich doormidden en eet smakelijk!