Vegan noedelsalade met komkommer, peultjes en sojaboontjes

Een verfrissende, licht pikante en voedzame veganistische Thaise noedelsalade staat klaar om je te verwennen. Met een combinatie van knapperige komkommer, peultjes en eiwitrijke sojabonen, biedt deze salade een heerlijke ervaring voor de vegan maar ook zeker voor liefhebbers van de Aziatische keuken. De diverse texturen en kleuren van de ingrediënten zorgen voor een aantrekkelijk gerecht dat niet alleen voedzaam is, maar ook een feest voor het oog. Laat je inspireren door de Thaise keuken in dit recept en ontdek de vreugde van een gezonde en heerlijke vegan noedel salade.

Vegan noedel salade

Vegan noedel salade

Thaise noedel salade

Vegan noedel salade met peultjes, soja boontjes, komkommer en gember
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken thaise keuken, vegan
Porties 4 personen

Equipment

  • Grote kom om de salade in te mengen
  • Pan met water en zout om de peultjes in te blancheren
  • Vijzel je kan de gember en knoflook ook fijn snijden maar het lekkerst is met de vijzel.
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Schilmesje
  • Rasp of microplane voor de limoen zest
  • Weegschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram udon noodles droog een variant die nog gekookt moet worden
  • 250 gram peulen
  • 100 gram soja bonen schoon
  • 100 gram komkommer zonder zaadlijst, in 1 cm dikke halve maantjes gesneden
  • 50 gram cashew noten grof gehakt
  • 10 gram rode peper zonder zaad, in fijne halve maantjes gesneden
  • koriander geplukte blaadjes (naar smaak, niet iedereen vind koriander even lekker)
  • Peper en zeezout

De ketjap pindasaus

  • 35 gram gember zonder schil in grove plakken gesneden
  • 10 gram knoflook schoon in grove plakken gesneden
  • 2 stuks limoenen van 1 de zest en van 2 het sap
  • 40 gram ketjap manis
  • 60 gram sesamolie
  • 100 gram pindakaas Calve of een andere (vegan) pindakaas

Instructies
 

Snijden en plukken van de ingrediënten

  • Snijd de komkommer, rode peper, knoflook en gember zoals in de ingrediënten lijst omschreven staat.
  • Pluk de koriander zodat je alleen de blaadjes hebt. Pluk de hoeveelheid naar eigen smaak, niet iedereen vind koriander even lekker.

Garen van de ingrediënten

  • Breng het water met zout aan de kook.
  • Blancheer de peulen circa 1 minuut in kokend water met zout
  • Haal de eruit met een zeefje of schuimspaan (het water heb je nog nodig), en leg de peultjes in ijswater.
  • Kook de noedels zoals omschreven staat op de verpakking.
  • Giet ze af en koel ze kort af onder koud water. (de noedels hoeven niet steenkoud te zijn, alleen de grote hitte moet er vanaf)

De ketjap pindasaus

  • Stamp de knoflook en gember met de vijzel fijn tot dat het een fijne pasta is geworden. Hierdoor komen de smaken lekker vrij.
  • Rasp een limoen en voeg dit eraan toe.
  • Snijd allebei de limoen door midden en stamp in de vijzel de sappen eruit. Haal daarna de limoenen eruit
  • Voeg de pindakaas, ketjap, en sesamolie toe en meng dit samen zodat je saus een egale massa is.

Af maken van de salade

  • Leg de noedels, komkommer, sojaboontjes, rode peper en cashewnoten samen in de kom.
  • Voeg de ketjap pindasaus eraan toe en meng dit samen.
  • Breng het op smaak met peper en zout naar eigen smaak.
  • Strooi de geplukte blaadjes koriander over de salade heen.

Eet smakelijk!